Curvy
Woensdag 20 maart 2024
Ik zocht een kastje waar mijn versterker in past, een paar vinylplaten en mijn platenspeler bovenop moest en het zaakje mocht niet breder zijn dan 62 centimeter. Nergens te vinden. Dus kocht ik hout en zaagde en schuurde en lakte en ineens bleek ik een meubelmaker te zijn.
Lees meer
Drive
Vrijdag 1 maart 2024
Ik verheugde me op een aantal - door het weerbericht beloofde - lentedagen en de dag begon goed, maar intussen miezert het alweer.
Lees meer
Vergeten
Dinsdag 27 februari 2024
Het valt niet te ontkennen: er is een regen- en stormloze dag aangebroken. De zon schijnt fel, geen zuchtje wind. Nu ik dit zo opschrijf voel ik dat de naald in de groef blijf hangen. Precies zo’n zin schreef ik op in De Solist. Of bijna dan. Ik las het net terug: 'Een helderblauwe hemel, geen zuchtje wind.'
Lees meer
When soul meets body
Dinsdag 3 juli 2018
We speelden dit weekend met ons oude voetbalteam op een voetbaltoernooi in Volendam. Het werd een vroegertje, de eerste wedstrijd begon al om half tien en ik pakte de bus van kwart voor negen. Verder zat er niemand in de bus, ik was de enige passagier.
Lees meer
Blijven liggen
Vrijdag 19 januari 2018
Er stond vanochtend een gozer met een korte broek en een t-shirt op het Amstel Station. Een statement maken is goed, dacht ik, ik houd van mensen die statements maken, maar dit gaat te ver.
Lees meer
De maan
Donderdag 30 november 2017
Altijd lekker, zo’n windstille dag na een stevige herfststorm. Alles is schoon en doorgewaaid. Ons balkon lijkt te zijn gereinigd met een hogedrukspuit.
Lees meer
Songs for Zula
Zondag 26 november 2017
Vijfeneenhalf jaar geleden bezocht ik in Utrecht een concert van David Gray. In het voorprogramma stond Phosphorescent, een man met warrig haar en een gescheurde spijkerbroek.
Lees meer
Blind
Vrijdag 24 november 2017
Ooit vroeg ik eens aan een bekende hoelang ze al zwanger was terwijl ze niet zwanger bleek te zijn. Dat viel niet goed.
Lees meer
Willy
Woensdag 12 april 2017
De bevriende boekhandelaar en ik hadden kaartjes voor Richmond Fontaine, maar we stonden aanvankelijk in de verkeerde zaal naar een andere band te kijken die bestond uit twee jongens met een baard.
Lees meer